Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

5 modificari rapide pe care sa le faci in CV-ul tau

Ah, alte sfaturi despre cum sa reusesti la un interviu? E plin internetul de asa ceva! Imi place sa scris aceasta postare? Nu, dar consider ca e util, mai ales ca tocmai am incheiat un proces de recrutare pentru doua pozitii, de entry level si middle (3-5 ani experienta). M-a frapat ca cei cu 5 ani deja de experienta nu sunt cu mult mai diferiti, la CV, decat cei la inceput de drum!

Daca arati de la inceput ca te doare-n fund, de ce mai ai asteptari ?

Desi la multe locuri de munca CV-ul este considerat o formalitate, pentru ca se angajeaza mai mult prin recomandari, totusi exista destul de multe pozitii pentru care CV-ul este determinant sa ajungi sa te cheme la interviu.

Iata mai jos cele mai rapide 5 schimbari pe care sa le faci in CV-ul tau, pentru a trece de faza de “selectie” a CV-urilor.

 

1. Actualizați Adresa de email

Cand am avut in subordine echipa din hr, inclusiv cei doi headhunteri, nu am putut sa nu remarc ca au preferinte inclusiv in ceea ce priveste domeniul unde ai casuta de email.

Gmail si apoi Yahoo sunt preferatii recrutorilor. Aici ar trebui sa aveti un username simplu si profesional, de genul nume.prenume@gmail.com si cel mult un numar, daca aveti nevoie sa adaugati nume, pentru ca nu username-ul nu e disponibil fara sa atasati si un numar.

Uitati de username de genul “bigdaddy”, “sexyme”, “pisi.neagra” – porecle, pseudonime, aliasuri, etc. Nu intereseaza pe nimeni din punct de vedere business! Si nu iti ca mai citi CV-ul dupa ce vede aceasta adresa de email si nici nu te va mai suna!

Evitati sa folositi adresa de email de la jobul actual.

Incercati sa nu folositi alte adrese de email de pe alte servere, gen hotmail.com, aol.com, email.ro, k.ro, care sunt invechite, chiar si in mintea recrutorilor mai in varsta. Pe cei tineri ii bufneste rasul sau nu le cunosc si atunci nu iti dau nici credibilitate!

Dacă nu sunteți convins ce v-am spus despre adresa de e-mail Hotmail.com , cititi acest  acest articol de  la Mike Volpe – OCP la HubSpot.

2. Adăugați URL-ul de LinkedIn pe CV

Personalizeaza-ti pe LinkedIn URL – ul tau înainte de a adăuga la CV!

Exista o serie de motive pentru includerea acestui link pe CV – ul tau:

  • Functioneaza mult mai bine pentru segmentul de la manageri in sus, pentru ca astfel se face o verificare ce ati scris si sunteti in CV cu profilul de LinkedIn. Este un confort pentru recrutor, mai ales ca verifica si cine sunteti online
  • In plus si pentru tine va fi mai usor, pentru ca vei vedea cine ti-a vizualizat profilul, si ii vei putea da cerere de conectare pe LinkedIn, si chiar ii vei putea trimite mesaje direct. Pentru anumite pozitii, facptul ca aratati ca va doriti jobul va pune in fata altor competitori

3. Cuantificati Realizarile pe care le-ati avut

Nu uitati Numerele vand mai repede decat cuvintele!

Dacă doriți ca CV-ul să iasă în evidență, atunci asigurați-vă că vă cuantifica realizarile. In business, time is money! Asa ca atunci le veti scrie, cand va veti referi la bani si timp, puneți-vă si aceste întrebări:

  • Când ai realizat ceva inainte de termen sau mult mai repede decat se asteptau sefii tai?
  • Câți bani ai făcut sau ai salvat pentru departamentul / compania ta?
  • Cât de mare este echipa ta sau in ce structura lucrezi în prezent?

De exemplu, dacă esti un manager de marketing si mentionezi ca “ai dezvoltat și ai executat un plan de marketing strategic“, CV-ul tau nu va iesi in evidenta.

CV-ul tau nu ar trebui să fie un rezumat al jobului si responsabilităților de zi cu zi; este un document de marketing, care ar trebui să vândă toate realizarile tale. Am cercetat impreuna cu un coleg care tocmai isi redacta CV-ul lui ce ar putea nota la realizari si iata ce am scris:

“Dezvoltarea unui plan strategic de marketing in 40 pagini, care a supervizat comercializarea de 14 linii diferite de produse pe durata unei perioade de 18 luni. Planul a fost executat de mine și de alți 3 membri ai echipei și a condus la o creștere de 34% a vânzărilor “

Pe cine ai prefera să suni?

4. Scoateți din CV următoarele opțiuni

  • Numărul de telefon de acasă. E de ajuns telefonul mobil.
  • Site-ul personal (cu excepția cazului în care afișați un portofoliu de lucru, de exemplu design grafic, fotografie, etc).
  • Hobby-urile tale. Nimeni nu îi pasă cu adevărat. In schimb, adauga profilul tau de LinkedIn!

5. Cate pagini trebuie sa aibe CV-ul tau – o pagină, două pagini sau trei pagini?

Raspunsul este: nimeni nu îi pasă cu adevărat daca e doar o pagina sau sunt trei. Dacă esti un proaspat absolvent, s-ar putea sa ai doar 1 pagină. Dacă ai o carieră de 20 ani, atunci e oarecum normal ca CV-ul tau sa ajunga până la 3 pagini. N-am intalnit niciodata un manager de la recrutare, caruia sa ii pese daca sunt 2 sau 3 pagini, si sa gaseasca un motiv in acest sens ca sa nu il citeasca.

Un sfat: daca insa te intinzi pe 4 sau 5 pagini, incearca sa il comprimi la 3 pagini. Nu uita ca in limba engleza CV-ul se numeste Resume!

 

Esti inca in cautareaunor raspunsuri cum sa-ti redactezi CV-ul? Lasa-mi un comentariu si te ajut cu placere!

Mult noroc,

Check Also

De ce au barbatii amanta? De ce barbatii nu schimba des amanta?

Episodul 1 – Cum a devenit Olivia amanta? Pentru cele mai multe femei e foarte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *