Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Cat mai dureaza protestele din Piata Victoriei?

In urma cu ceva timp, mi-am exprimat ingrijorarea despre protestul din Piata Victoriei, ca s-ar putea s ramana fara rezultat…

Pana la urma, opozitia fata de Ordonanta de Urgenta 13, impotriva lasarii in libertate a … hotilor a generat un sentiment de “unire” nationala, la fel ca in 2013, cand opozitia era indreptata impotriva proiectului d eminerit din Rosia Montana.

Identitatea colectiva a grupului care este “diferit fata de societatea traditionala” a reusit sa obtina o victoria intr-o batalie. Nu conteaza cum – necum au reusit. Pentru multi protestatari de meserie din toata lumea, putea sa para o mascarada: lozinci funny, pline de umor si pigmentate cu ironii fine, dans pe strazi, aprins lumina de la telefoanele mobile, dialoguri gen “Distractie placuta” – ca pentru o petrecere la care iau parte, petrecerea #Rezist, toate au aratat ca participantii au fost inteligenti si bine crescuti. O societate civila moderna, activa, deloc conflictuala si dispusa dialogului.

O societate pe care Romania se poate baza. Din pacate prea mica pentru un razboi, cu batalii numeroase.

Istoria se repeta in multe cazuri! De fapt, se repeta mereu. Va aduceti aminte ca Rosia Montana nu a fost de ajuns ca Victor Ponta sa demisioneze. A fost nevoie de #Colectiv!

Nici acum Guvernul Grindeanu nu a demisionat. Si acum, dupa atingerea obiectivului primar, retragerea OUG 13, lumea in piata e din ce in ce mai putina. S-au multumit cu primul obiectiv, si gata.

Oare au obosit oamenii din piata? Daca ei cred ca retragerea OUG 13 inseamna o victorie, eu nu cred ca au obtinut nimic!

Dupa Colectiv a venit Bamboo! Nicio modificare si aici. Cine urmeaza?

As vrea sa ma insel. Sa scriu acum, ca dovada ca ma insel, nu ca sa am la ce sa fac referire! Ca a picat ordonanta, dar “trendul” continua…. Ca mai vine o nenorocire ca sa plece actualul guvern … Ca dupa Colectiv si Bamboo, mai urmeaza….

Ce argumente contra imi dati? 🙁

Check Also

De ce au barbatii amanta? De ce barbatii nu schimba des amanta?

Episodul 1 – Cum a devenit Olivia amanta? Pentru cele mai multe femei e foarte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *