Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Cea mai bună afacere e să-i înveţi pe alţii cum să facă cea mai bună afacere

Astia ar fi cei cu dezvoltarea personala despre care am mai vorbit aici: Cine sunt Consilierii pentru dezvoltare personala, Coach, Trainer?

Pe locul doi vin cei care sunt Trainer de Trainer si sustin cursul Train the trainer! 😀 🙂

Revin despre Amazonienii de la Amazon SetUP Alex Huditan si Claudiu Stanculescu sau Alex si Claus sau Hudi si Claus sau Alexandru Huditan si cum mai vrei voi.

Noul si actualul El Dorado din Romania, MLM-ul pentru cei care le recomanda cursanti sau pentru cei care-si aduc aminte de anii ’90, un gen de bisnita mai spalat, actualizat la 2016 – 2017.

De ce zic bisnita? Pentru ca desi a disparut din vocabularul curent din Romania, inlocuit cu diferite sinonime englezesti, aceasta este denumirea afacerilor care se bazeaza pe inducerea in eroare a cumparatorului final, prin crearea unei imagini de produs sau serviciu (cum este cazul aici) imbatabil si/ sau premium.

Nu ma refer la ca nu sunt de acord de exemplu cu promovarea cursului Amazonienii de catre Lorand Soares Szasz, ci despre cum se face de catre unele persoane businessul pe Amazon, impotriva termenilor amazon. S-au platit foarte multe review-uri false. Asa cum v-am demonstrat cum sta treaba cu reviewurile de pe contul lui Huditan. Nota bene, el se promoveaza ca cel mai corect. In fond, tu sa faci ce zice popa, nu ce face popa! 😀

Exista retele, forumuri si site-uri care intermediaza acest lucru (inca!), vanzatorul plateste de la ocazional pana la un abonament lunar, prin care are posibilitatea sa ofere discounturi la produsele lui pe aceste platforme online. De partea cealalta, pe aceste platforme se afla cei care doresc joburi de postaci, adica sa faca review-uri. Aceste persoane sunt cele cu venit redus din America, casnicele, sau femeile aflate in concediu de maternitate, etc, oameni cu posibilitati reduse, dar care nici nu au ce face cu timpul lor.

Aceste persoane primeau de cele mai multe ori produse in schimbul unui review pozitiv, de 5 stele, singurul lucru pe care Amazon il impunea era sa lase un disclaimer ca au primit produsul la discount pentru review si ca nu au fost obligate sa dea un anumit rating produsului. Dar ele il primeau gratis in schimbul unui review foarte bun. Erau de fapt nevoite sa lase review foarte bun pentru a continua membershipul pe aceste platforme si sa continue saprimeasca produse gratis, altfel erau excluse.

Chiar de la inceputul anului trecut, sellerii au aflat ca Amazon intentiona sa interzica posibilitatea de a cere review-uri pentru produsele oferite la discount. Incepuse sa devina generala aceasta modalitate si cei care la inceput nu o faceau si aveau reviewuri corecte, erau depasiti de cei care plateau reviewurile fake foarte bune! Clientii incepeau sa evite Amazonul tocmai din cauza acestor reviewuri, pentru ca nu mai erau siguri de ce vor cumpara. Primeau acasa produse care in final se dovedeau avand o calitate proasta si apoi trebuiau sa faca retur si sa astepte returnarea banilor.

Daca pana anul trecut, Amazon se facea ca nu stie, nu vede si nu aude ce se intampla, acum Amazon a ajuns pana la actionarea in instanta a unor selleri care au facut aceata frauda la nivel mare.

Despre selerii Amazon, acum cine are un business sau este un factor de decizie, stie ca aproape niciun business nu este corect 100%. Sistemul, piata, competitorii, toti te imping sa te mai abati de la drumul drept. As mai adauga criza si poate falimentul, daca mergi pe calea dreapta, in timp ce competitia care alege si ocolisuri, merge din succes in succes.

Incepand cu noiembrie – decembrie 2016, Amazon a interzis posibilitatea cererii unui discount in schimbul unui review favorabil. Mai exact in review-uri cei care au primit discount sunt evidentiati ca reviewul lasat de ei este in urma primirii produsului la discount. Se pot lasa reviewuri si fara sa fi cumparat produsul, pentru ca sa zicem il stiai sau l-ai cumparat din alta parte decat de pe Amazon. Toate aceste reviewuri sunt verified purchase lately. Multe reviewuri au fost sterse si ratingurile au fost recalculate! A fost pe reddit o intreaga nebunie. Si ce daca? – a zis Amazon. Platforma mea, regulile mele.

Exista ocolisuri in continuare: sunt oameni cu care poti lua legatura direct, le trimiti banii pe produs, banii pentru reviewul pe care o sa ti-l lase, de exemplu. Si aceasta este o frauda pe care o faci, dar este mai greu de dovedit.

Greu dar nu imposibil!

Afaceristii romani s-au prins repede ce se va intampla. Pentru ca businessul lor se baza in primul rand pe reviewuri platite, care ii faceau succesful! Si pentru ca noua viata, insemna cheltuieli mai mari, au trebuit sa se reprofileze. Si uite asa s-au gandit ca cea mai buna afacere este sa-i inveti pe altii cum s faca cea mai buna afacere! 🙂  Cum sa reusesti este cancan!

Sursa foto Amazon.com

 

 

Check Also

Cursuri Amazon care sunt in acest moment?

Sesiunea de toamna a tuturor cursurilor despre Amazon e pe care la sa inceapa! Foarte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *