Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Cont Uber spart de hackerii rusi

Folosesc Uber de o perioada destul de lunga si recunosc ca in toate deplasarile mele aleg Uber in detrimentul taxiurilor. Nu m-am uitat pe istoricul curselor Uber, dar cred cel putin 10 tari in care am folosit serviciul Uber, inclusiv Romania (doar in Bucuresti).

O postare pe Facebook mi-a atras atentia in dimineata aceasta:

Că veni vorba de Uber ! M-am trezit azi cu contul de Uber spart (schimbat email și parola) și cu 11 (da ați citit bine 11) tranzacții consecutive efectuate din diferite locații din Rusia de pe cardul ING asociat la contul de Uber! Prejudiciul ? 2500 RON in 24 ore ! 
Reacția ING după ce am mers la ei că sa blochez cardul și să solicit “refuz de plata” pentru cele 11 tranzacții fictive ? O sa investigam conform procedurii care poate dura și 30 de zile conform spuselor lor ! 
Cei de la minunata companie Uber care nici nu au un număr de telefon la care sa ii contactezi și de care am dat după căutări asidue pe Internet (un așa zis sediu de înscriere pentru soferi pe lângă Nerva Traian) m-au asigurat că se va rezolva in 1-3 zile lucrătoare ! Așa că cei care văd mesajul meu și și-au pus cardul la contul de Uber mai verificati-l , poate da cu virgula la soldul de pe card !
P.S. Din cele 11 tranzacții , 8-9 au fost sume peste 200 RON ! Notificări de la ING deși am serviciul de Push Notification activat din HomeBank – 0 ? Reacția angajatului ING ? Poate nu ați avut internet la telefon !
PS2. Am solicitat blocarea contului de Uber din secunda in care am primit emailul cu folosirea contului dintr-o locație din Moscova + emailul cu schimbarea de credentials (email + parola) asociate contului de Uber ! Contul a fost blocat(resetat) abia azi după un mare scandal făcut la ei la așa zisul sediu din București ! Între timp tranzacțiile se făceau fara nici o problema !
Distribuiți mai departe poate așa văd și alții ce înseamnă securitatea conturilor la Uber plus “ușurința” de a le comunica probleme grave de acest gen !
Și un screenshot cu o parte din cele 11 tranzactii că sa vadă lumea că nu postez doar pentru a denigra ! Se văd sumele nu ?
Un lucru e cert – contul acestui client Uber a fost spart de hackerii rusi! Nu avem informatii prin ce vulnerabilitate de sistem au intrat rusii si au preluat controlul, pentru in mod clar exista o bresa in sistem, in vreo aplicatie sau chiar in mailul acestui client, dar sunt cateva maaari probleme ale lui Uber si ING Bank Romania:
    • Uber nu s-a sesizat ca au existat curse relativ apropiate in 3 orase diferite: Moscova, St. Petersburg si Samara, pentru care ai nevoie de cateva ore de zbor cu avionul ca sa poti sa ajungi dintr-unul in altul.

Exista o posibilitate, ca acelasi cont sa fie folosit de doua persoane diferite, dar repet sunt 3 orase!

  • Uber a reactionat cu intarziere si a blocat contul utilizatorului foarte greu dupa ce acesta le-a sesizat problema
  • ING Bank nu a trimis notificarile pentru care s-a angajat contractual si pentru care incaseaza un abonament. Din nou ING Bank are probleme de soft, cum a mai avut in urma cu un an, cand un weekend intrag nu s-au putut folosi banii din conturile ING Bank nici pe card, nici pe internet banking
  • si Uber si ING Bank se feresc sa dea explicatii sigure, preferand sa arunce vina pe client. Reactia consultantului ING Bank “poate nu ati avut internet” este o presupunere…

Ce parere aveti voi de Uber sau ING Bank?

Check Also

Modelul de business pe Amazon explicat Pasii vanzarii

Am primit mai multe intrebari depre ce faci si care sunt etapele pana lansezi un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *