Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Costuri pentru vanzarea pe Amazon

Am primit in private, ca ajutor pentru articol – Multumesc!, costurile pe care le are un seller roman pe Amazon pentru a face acest business.

Asa ca a rezultat un articol nou, ca si completare la obiectia mea ca cei doi traineri amazonienii Alexandru Victor Huditan si Claudiu Stanculescu, nu v-au spus toate costurile si implicit toti banii de care aveti nevoie. Despre amazonienii pareri si despre Hudi si Claus pareri astept in continuare comments. 🙂

1. Costul site-ului si a domeniului.
2. Costul mostrelor și al transportului lor.
3. Eventual costul matrițelor, cost grafica/branding.
4. Costul cursurilor pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, pentru a-ți ține investiția profitabilă pe termen lung.
5. Costul unor review-uri (cel puțin 25).
6. Costul cu fotograful (minim 500€).
7. Costul transportului bucatilor pe care le vei da cadou clientilor pentru ca au nimerit o bucata stricata (chiar si cu quality check, mai scapa). Chiar si noua bucata, tot tu o platesti.
8. Costul cu softurile care îți permit să monitorizezi rankingul pe Keyworduri.
9. Toate taxele de tranzacționare și comisioanele de schimb valutar.
10. Avansul pentru următorul stoc, dacă nu chiar pentru tot stocul.
11. Costul convorbirilor telefonice prin US sau Skype..
12. Costul cu copywriterul pentru listing (dacă nu te pricepi).
13. Costul cu abonamentul de vânzător +19% TVA.
14. Atâta timp cât lucrezi PF vei plăti și 19% TVA în US, de fapt, ți se reține din fiecare vânzare realziată.
15. FBA Fee, diferită de Referral Fee.
16.  taxele amazonului (acei 15% din pretul de vanzare al produsului, plus FBA fees in functie de dimensiunea/greutatea produsului)
17. taxele vamale (in cazul in care pt produsul tau exista asa ceva)
18. costul acelui quality check, daca vrem sa ne asiguram ca ceea ce cumparam intradevar este acelasi lucru cu mostra pe care o primim inainte (pt ca noi practic vindem niste produse pe care nici nu le vedem, suplierul poate sa iti trimita o mostra de calitate iar apoi la productia propriu-zisa sa mai scada calitatea pt profit mai mare)
19. costul reclamelor (de orice fel ar fi ele)
20. totalul taxelor pe care le platim la stat, in urma profitului obtinut (chiar daca platim taxe pe firma doar pe profitul obtinut, si asta poate fi considerata o cheltuiala in plus, in sensul ca ne scade profitul final pe care il avem pt fiecare item vandut)

Despre cursuri nu zic ca nu sunt bune, insa succesul in orice afacere apartine si aceluia care este out of the box! Iesiti din turma si stabiliti-va propria strategie, folositi-va propria gandire!

Asadar costuri pe care le ai la inceput (spre exemplu grafica/branding, primele reviewuri, fotograful, mostrele astea le platesti la inceput si trebuiesc cuprinse in bugetul de start-up, iar apoi cat timp vinzi luna de luna nu mai ai aceste costuri.

Pentru cei care vor sa-si faca pentru vanzari pe Amazon firma in Romania, adica SRL, nu in SUA, adica SSL, in cativa pasi cam asta aveti de facut: trebuie o firma ca oricare alta. Cât despre contabilitate înregistrezi factura de la chinez cu mențiunea de produse in depozite la terți. Înregistrezi toate facturile normal. Factura de pe produse factura de pe transport facturile de la Amazon etc. Și le treci pe cheltuieli. Apoi scoți extras de stoc lunar de la Amazon precum și încasările ce vor apărea pe extrasul de cont și te scazi din stoc și înregistrezi profit care va fi impozabil conform legislației in vigoare. Cam asta e! 😉

Îți trebuie un contabil relativ Ok sa aibă habar. Oricum e mai ieftin decât un contabil din SUA.

legea este respectata in totalitate. Te înregistrezi cu firma din Ro la IRS și obții #EIN și faci import in SUA fara punct de lucru acolo. Legea este respectata. Plătești vama in SUA

 

sursa foto facebook

Check Also

Cursuri Amazon care sunt in acest moment?

Sesiunea de toamna a tuturor cursurilor despre Amazon e pe care la sa inceapa! Foarte …

3 comments

  1. Daca tu esti printre cei inscrisi, vrem sa iti spunem ca suntem siguri ca e o decizie buna, si ca daca iti pastrezi entuziasmul de acum pe parcurs, iti vei scoate primii bani de pe Amazon in 4-5 luni. Nu exista piedici grave, iar noi suntem o mica armata :))

    Daca nu vrei sa te inscrii, probabil ca esti fericit cu viata ta actuala, si te felicitam ca ai ajuns intr-un punct al vietii in care putini oameni ajung!

    Daca nu te-ai inscris inca, trebuie sa iti reamintim ca mai ai doar cateva ore. :)))))))))

  2. ESte obligatoriu daca ia firma in RO sa te inscrii la IRS șpentru #EIN ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *