Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Cum sa te pregatesti sa ai succes?

Daca ai un plan ai castigat jumatate din batalie!

Exista ceva adevar in ce spune Benjamin Franklin: “Daca nu iti planifici, ai toate sansele sa esuezi!” Dar oare cati oameni isi planifica cu adevarat de la inceput?

De ce avem nevoie de un plan?

Unii oamnei refuza sa-si faca un plan, de frica sa nu isi inabuse creativitatea! Si au avut succes fara sa planifice nimic.

Este posibil sa ai succes fara un plan – se numeste noroc! Dar nu poti avea noroc de fiecare data! Asa ca daca nici nu planifici, ai toate sansele sa ratezi! Si atunci dai vina pe ghinion, nu-i asa? Nici daca ai un plan, nu iti garanteaza nimeni ca vei avea succes, dar in orice caz vei avea mai multe sanse de reusita cu un plan. Expresia “un gram de noroc” va este cunoscuta? Este vorba doar de un gram. Restul inseamna planificare! Restul cat? Sa zicem 99 de grame, ca sa facem 100%. šŸ˜‰

Veste cea mai buna este ca planul nu trebuie sa fie unul laborios! Iata in continuare cateva cazuri, cand daca ai un plan simplu, ai multe sanse sa ai succes!

Inainte de interviul de angajare

Sa te duci la un interviu pentru angajare inseamna mai mult decat sa te imbraci frumos! Vei performa mult mai bine daca inainte de interviu vei cauta cat mai multe informatii despre companie, despre departament, despre viitorul sef, despre viitorii colegi, despre recrutor!

Imagineaza-ti cat de impresionati vor fi cand le vei vorbi despre realizarile si planurile lor si cum ii vei putea ajuta tu sa-ti atinga targetele inalte pe care si le-au impus! In plus, daca le poti anticipa intrebarile (nu e greu intr-un interviu pe care-l pregatesti), in raspunsurile pe care le vei da, vei putea face referire la ce-si doresc ei de un angajat, tocmai pentru ca te-ai pregatit inainte. “Pentru ca imi pasa de oamenii cu care lucrez, imi place mai ales politica companiei dumneavoastra de a pune pe primul loc angajatul, indiferent de contextul de business”.

Astfel de raspunsuri intelepte nu ar fi posibile daca nu ai fi pregatit inainte interviul, daca nu ti-ai fi facut un plan.

Inainte de o prezentare

Probabil ca primul lucru la care trebuie sa te gandesti inainte de a face o prezentare este sa stii ce intereseaza audienta. Poti capta astfel imediat audienta inca din primele 5 minute – despre care se spune ca sunt foarte importante, pentru ca oamenii sa te mai asculte pana la final.

Al doilea lucru de care ar trebui sa tii seama este referitor la cum si-ar sustine prezentarea competitia ta.Ā Poti prezenta astfel intr-un mod care ar diminua ulterior mesajul competitiei!

Al treilea – incearca sa fii memorabil. Incearca sa prezinti intr-un mod diferit de ceilalti. Sa iesi din tipare. Daca aiĀ mai multi competitori, incearca sa-ti surprinzi audienta cu ceva diferit. Daca planifici asta dinainte ai toate sansele sa reusesti, atfel poti cadea foarte usor in ridicol.

Fa-ti un plan B pentru orice

Cei mai multi oameni isi fac un plan B doar in cazul in care un eveniment are o importanta foarte mare. Ar trebui insa sa ai un plan B in orice situatie. De exemplu:

  • daca vei avea un interviu de angajare intr-o locatie sau zona necunoscuta, incearca sa vizitezi acel loc cu o zi sau doua inainte, doar ca sa fii singur ca vei sti sa ajungi in timp in ziua interviului si ce optiuni (doua sau trei) de deplasare ai. Ultimul lucru pe ti l-ai dori ar fi sa intarzii la interviu sau sa ajungi transpirat
  • daca vei avea de sustinut o prezentare, incearca sa ajungi mai devreme si asigura-te ca echipamentul audio si video functioneaza Ā sai este compatibil cu laptopul sau tableta ta. Asigura-te si ca organizatorii au aranjat un numar suficient de scaune, conform cu numarul de persoane pe care le astepti. Vei avea timp suficient sa rezolvi toate problemele organizatorice numai daca ajungi mai devreme
  • daca prezentarea ta este in Power Point, incearca sa fii pregatit sa sustii si o prezentare interactiva cu auditoriul, in cazul in care proiectorulnu va functiona sau nu va fi compatibil cu echipamentul tau de pe care vei sustine prezentarea. Daca folosesti un MacBook de exemplu, experienta m-a invatat ca e bine sa ai tu toate cablurile de conectare!

Sa ai un plan, arata ca iti pasa!

Am asistat la multe conferinte si evenimente si sa stiu ca trebuie publicul trebuie tinut interesat pana la final indiferent cat de numeros este. Aceasta este una din cheile de succes ale unui eveniment.

Moderatorii cu experienta asculta cu atentie fiecare speaker, iar la final recapituleaza cateva idei din prezentarea tocmai incheiata, facand si o legatura cu tema conferintei, dar si cu prezentarileĀ de dianinte.

Este o dovada ca s-au pregatit si familiarizat inainte cu tema si programul acelui eveniment.

Nu e asa de greu sa ai un plan, nu-i asa?

A avea un plan in orice situatie nu inseamna complici lucrurile sau sa-ti complici viata. Planul nu trebuie sa fie un exercitiu complicat, care sa implice definirea obiectivului, a etapelor pe care trebuie sa le parcurgi ca sa ajungi la final, implementare si evaluare.

Incearca metode cat mai simple si eficiente. Daca iti pasa de succes, nu ar trebui sa-l lasi la intamplare!

Check Also

Sfaturi pentru cei care invata si vor sa vanda pe Amazon

In ultima perioada am fost asaltat pe Forum, si chiar in privat – dupa ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *