Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Cum sa vinzi pe Amazon in gasca?

Am scris ieri De ce sa nu-i crezi pe Amazonienii Hudi si Claus?. In privat am primit 80% multumiri si 20% pareri contra! Legera 80-20 functioneaza foarte bine in comunitatea corporatistilor. 🙂

In fond si la urma urmei fiecare face ce vrea cu banii lui. Iar parerea mea si sfatul, cum am intitulat postarea, au fost free. No money charge :)))

Alex Huditan si Claudiu Stanculescu nu au inventat ei roata acum. Va povesteam ca in USA si UK deja foarte multi au facut o galagie de bani, dovada fiind in primul rand Amazing Selling Machine, dar si sutele de cursuri de pe Udemy.

Da, au facut si practica, au vazut cu ce se mananca ce scrie in cursurile pe care le-au facut ei. Au vazut care-i treaba cu intreg procesul, s-au izbit de problemele inerente din orice business si acum au intrat pe nisa de a cere bani pe propriile cursuri. Cum sunt – nu stiu, nu le-am facut si nici nu intentionez, pot fi traduceri dupa Amazing Selling Machine, Udemy si altele. Repet – daca vreau sa invat de ce nu le iau si eu free de pe internet?

Hudi si Claus mentioneaza ca pe langa curs ai acces si la grupul privat de support de pe Facebook. Este ceea ce se numeste Valoare Adauga! Corporatistii si in special vanzatorii stiu ce inseamna – ceva pe care-l adaugi, de cele mai multe ori fara costuri, unui produs sau serviciu, punctat mai ales in momentul ofertarii, pentru a-l face mai interesant.

In acest caz, accesul la grupul de Facebook Amazonienii, oferit in plus pe langa curs, este cam ce fac ei cu produsele lor listate pe Amazon. Adauga ceva in plus la un produs deja existent pe platforma Amazon, tocmai pentru a-l face mai competitiv.

Grupuri de suport si ajutor pentru vanzarea pe Amazon exista deja, am dat in postarea de ieri doua linkuri. Daca vreti suplimentar, un grup foarte puternic, dar pentru avansati este si acesta: https://www.facebook.com/groups/TAS.Private.Group/

Trebuie sa stiti ca directia din cursurile lui Alex si Claus este despre vanzarea Amazon FBA Private Label. Pe platforma de amazon.com mai sunt si alte variante de vanzare: Amazon FBM, Online Arbitrage, Retail Arbitrage (iei din Walmart si vinzi pe Amazon), Dropshiping, etc. Pentru cei care inca nu stiu, Amazon FBA Private Label presupune ca partea de sourcing, productie se afla in China, de unde achizitionezi marfa en gros, de la 200 de bucati in sus, o inscriptionezi cu brandul tau (pe care ti l-ai facut in prealabil), apoi platesti transportul catre USA, la Amazon, unde o depozitezi, acesta (Amazonul) ocupandu-se mai departe de stocare si livrare ale caror costuri le suporti tot tu.

Castigurile sunt la vanzarea de volum, pe care tu nu o poti face de acasa de la tine. Adica sa ai marfa depozitata prin debara, camara, camere, sufragerie sau balcon si sa faci drumuri la posta de fiecare data cand se plaseaza o comanda! Chiar daca posta are tarife mai mici decat orice firma de curierat, la volumele pe care le are, Amazon are tarife de shipping si mai mici negociate.

In plus, o chestie foarte importanta pe care trainerii amazonienilor nu au spus-o este reprezentata de taxe. Sunt taxe peste taxe, despre care nu ai de unde sa stii, iar banii pentru ele trebuie sa ii ai in capitalul de inceput.

Ar trebui sa stiti ca la vanzari de volum, intrarea pe iata costa! Pentru Amazon FBA Private label, ca sa pui afacerea pe picioare ai nevoie sa incerci minim 2 produse diferite. Chiar si Claus spunea ca nu a nimerit-o din prima sau a doua…. Ca in orice business e nevoie de munca si nu trebuie sa visezi la easy money, asa cum este prezentata in webinarii, ca e asa de simplu ca o poti face de pe plaja!

Ideea KFC – cu ultimii 100 usd investiti tocmai am devenit milionar nu se aplica aici. Nu faci volume cu 100 usd aici, pe FBA private label. O poti face pe Online Arbitrage sau Retail Arbitrage, dar businessul in acest caz nu se poate face de la distanta. Trebuie sa fii in USA.

Se fac bani, nu vreau sa intelegeti ca spun ca nu se fac, insa nu asa de usor cum este prezentat in curs, sa nu visati la ceva simplu. Amazon schimba politicile si regulile tot timpul. La fel cum face Google, si Amazon imbunatateste mereu algoritmul de calcul al rank-ului si al fee-urilor. Asa ca este un business in care trebuie sa fii informat tot timpul, uneori chiar inainte, pentru ca tu sa fi facut deja actiunile necesare in cazul unei schimbari. Nu inseamna ca daca ati facut cursul acesta, ce veti invata e batut in cuie. Inclusiv Alex si Claus au marturisit ca in cadrul cursului au invatat lucruri noi, despre a caror schimbare nu aveau habar!

Huditan vinde pe magazinul lui articole pentru copii, iar Claudiu Stanculescu vinde pentru sport. Inclusiv pentru copii. Problema pe care o vad eu e ce se intampla daca din varii motive chinezul foloseste pentru un lot materiale toxice pentru copii. Copiii fiind mai sensisbili se pomenesc cu o urticarie eczema sau o boala de piele. Vorbim de America, nu de Romania! Nu doar ca veti fi gasit pentru plata, amezi, daune, dar cred ca si generatiile urmatoare ale voastre vor avea de platit.

Dupa mine faptul cti se spune ca e irelevant cati vand e o alta tehnica sa te agate. In orice organizatie de vanzari ti se spune acest lucru si ca tu esti mai bun decat competitia, pe care vei ajunge sa o bati la fundul gol. Nu am vazut pe nimeni sa isi puna intrebarea cati nu si-au recuperat investitia de inceput?

V-am spus ca nu vi s-au spus toate costurile, si de ce nu e vorba doar de 5000 usd. Aici e o alta tehnica de vanzare: iti spun ca ai nevoie de 5000 usd, iar eu iti cer la inceput doar 1500 usd. Incercati cei care aveti copii tehnica asta: nu vrea sa faca acum 3 exercitii in plus, spuneti-i calm ca e ok, dar peste 15 minute va trebui sa faca 10 exercitii. Va astepta 15 minute? Nu vrea sa faca o cantitate, oferiti-i alternativa de a face dublu sau triplu si atunci prima cantitate nu i se mai parea mare. La fel si aici, nu aveti 1500usd sau va e greu sa-i scoateti din portofel. E pacat sa pierdeti oportunitatea asta, cand mai tarziu va costa 5000 usd.

Stiti probabil ca referitor la costurile de depozitare percepute de Amazon, cele spuse de Hudi si Claus sunt costurile initiale. Daca nu vindeti marfa, costurile de depositare cresc, pentru ca Amazon v-a tinut marfa mai mult timp.

Nu stiu si nu afirm ca amazonienii sunt o teapa. Si nici ca e un scam, adica inselatorie, ce fac Alex Huditan si Claudiu Stanculescu, doar ca e bine sa analizati mai in amanunt. Cei care ma cunosc sau care doar au citit articole de pe blogul meu stiu ca ma insel destul de rar.

Asa cum nu cred ca m-am inselat cu Lorand Soares Szasz ca face vanzari pentru comision pentru Huditan si Claudiu Stanculescu. Pe blogul lui s-au inmultit postarile video cu oameni de succes care vand pe Amazon si ca trebuie sa va inscrieti la cursul Amazon SetUP. Acum pe final de inscrieri, Lorand Szasz posteaza cate un video pe zi. Daca urmariti printre acestea si video-ul cand a fugit sa prinda avionul spre Chisinau, in acesta spune ca el e constient ca cele mai mari vanzari se fac ultimele zile din toata perioada de vanzari! De ce s-au inmultit recomandarile lui, cand sunt ultimele zile de inscriere la cursul Amazonienii SetUP 4? Nu spun ca Lorand e in cardasie cu Alex si Claus! 🙂
Sursa foto facebook (amazonienii pareri, despre Hudi si Claus pareri)

Check Also

Cursuri Amazon care sunt in acest moment?

Sesiunea de toamna a tuturor cursurilor despre Amazon e pe care la sa inceapa! Foarte …

One comment

  1. Grasul din mijlocul pozei e Vlad Dragomir si el in gasca cu Alex si Claus, dupa cum bine se vede. EL doar i-a ajutat cu un interviu pentru Lorand Soares Szasz, dar nu s-a bagat si el sa tina cursuri pentru Amazon Setup. Oare nu a vrut sa se murdareasca?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *