Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

De ce crezi ca il supra-protejezi pe copilul tau?

A inceput scoala cu bune si cu rele. Despre inceputul de an scolar, nu despre back to school, v-am povestit deja, asa ca o voi face din nou!

O prietena, mama deja a doi copii, imi povestea cum uneori o cuprinde panica aia ca a crescut niste mototoli supra protejati, incapabili sa manance un mar netaiat in feliute si cubulete, sa desfaca o cutie de conseve, chiar daca viata lor ar depinde de aceste lucruri, oarecum marunte. Pai ce, ea la varsta lor deja mergea singura la scoala, facea cumparaturi si venea cu restul corect acasa, statea la cozi la lapte si paine singura, stia sa-si faca oua ochiuri singura si chiar se intorcea singura cu autobuzul sau tramvaiul de la bunica.

Am avut un flash back din copilaria mea. Imi aduc aminte, nu numai despre ‘discursurile’ parintilor mei, dar si de acelasi tip de discurs de la parintii prietenilor mei, doar ‘ispravile’ erau diferite: mergeau la pasunat cu vacile sau oile, se trezeau de dimineata faceau focul, apoi dadeau de mancare la animalele din curte, ajutau in gradina de legume sau la muncile campului si aveau grija de fratii mai mici – se cresteau unii pe altii, si uite ca au ajuns “Oameni”.  Toate aceste activitati erau considerate foarte grele pentru noi si lasau loc de interpretare ca daca nu vom face acele activitati din copilaria parintilor nostri, nu vom reusi in viata.

Insa in ciuda acelor neajunsuri, am supravietuit, ne-am adaptat, am crescut, ne-am descurcat si ne-am inmultit, nu-i asa?

Vorbisem cu voce tare, si am auzit-o pe prietena mea ca a rasuflat usurata. Cred ca brusc se temea mai putin. Indiferent cat am forta unele lucruri, acestea nu se intampla decat la vremea lor.

Inca ma bucur cand cei mai tineri ma categorisesc “old school”! Le raspund ca apreciez ca au adaugat “school”! :))

Au existat discurile de vinilin, benzile de magnetofon, casetele audio, casetele video, cd-urile, dvd-urile, blue ray, acum cloud. Au existat perioade cand nu numai ca nu te gandeai la unele solutii, dar cele care abia aparusera, erau inaccesibile noua. Nu putem sti ce se va petrece peste 10-15 ani, cand copiii de astazi vor termina facultatea sau deja vor fi la casa lor. Indiferent in ce tara va fi aceasta casa a lor. Globalizarea ne mananca. Sau poate … politica… locala.

Copilul tau va creste, si va face niste lucruri pe care tu nici macar nu le banuiesti astazi. Nu le banuiesti nici ca vor exista, nici ca el va fi in stare sa le faca. Bucura-te ca inca mai vrea sa depinda de tine! Trebuie doar sa-i arati incredere si sustinere neconditionata.

Check Also

De ce au barbatii amanta? De ce barbatii nu schimba des amanta?

Episodul 1 – Cum a devenit Olivia amanta? Pentru cele mai multe femei e foarte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *