Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Despre Glocalizare – stii ce este?

Glocalizarea este de ceva timp un buzz al lumii actuale. Dar ce este? Si de ce este un un element important al succesului si al prosperitatii in afaceri? Glocalizarea este in esenta, capacitatea de a gandi global si a actiona local.

Cum glocalizarea este o schimbare de afaceri

De zeci de ani, brandurile au căutat să construiască o forță de muncă la nivel mondial. Acest lucru înseamnă dincolo de granițele unei țări. Motivul este simplu: angajarea de oameni din medii variate promovează un schimb de idei. Nu va ganditi la mana de lucru ieftina!

„Dacă te duci înapoi la o lume închisă, vei fi mult mai sărac. Și nu va fi capabil să performezi in modul în care actionezi de obicei.“

O cultură de afaceri la nivel mondial aduce mai mult dinamism și creativitate in afaceri. Dar, nu este suficient pentru a avea succes. Introducerea glocalizarii, in sensul de integrare, care merge dincolo de compoziția numarului de angajati cuiva. Acesta este mai mare decât o simpla declarație de misiune singulară care să acopere toate activitățile de afaceri, indiferent de țara în care se operează.

Prin Glocalizare companiile iau măsuri, isi adapteaza la nivel mondial produsele sau experiențele, pentru a se potrivi gusturilor locale. Cercetarea de piață le oferă o perspectivă clara despre ce le place și ce nu le place consumatorilor. Știm cu toții că un consumator mai tânăr va prefera probabil reclame pe YouTube sau pe platformele de social media. Comparați acest lucru la un consumator în vârstă, care pot reacționa mai bine la reclamele din stațiile de autobuz sau apelurilor telefonice!

Cercetarea de piață este esențială pentru înțelegerea diferențelor. Preferințele unui consumator mai tanar din Romania, de exemplu, va fi diferit de cel al unui client de aceeasi varsta din Vietnam sau Statele Unite ale Americii. Cercetarea oferă, de asemenea, companiilor acces la specific, cum ar fi intervalul de vârstă, timpul de implicare și procesul de gândire a unui consumator.

Dimensionand corect esantionul pe care se face cercetarea, se poate oferi astfel companiilor un avantaj pe piață. Milo, un popular băutură amestec de cacao și malț, este o poveste de succes. Produs de Nestle, compania a creat mai mult de 60 de variante ale băuturii. In Australia, un mare exportator de produse lactate, Milo are o aroma distincta, lăptosă. În Africa de Sud, băutura miroase ușor a plante și are un gust, care este înclinat spre malț.

O parere personala a mea este in legatura cu Coca Cola si Fanta. Coca cola are un un gust diferit in Romania fata de Germania, unde este mai dulce. La fel Fanta de portocale este clar mai dulce si mai aproape de gustul de portocale in Grecia!

Alte marci au facut retușuri de design al site-ul personal, al conținutul de publicitate, cu modificări sesizabile până la chiar tonul in videoclipurile promoționale. Aceste modificări ajută la consolidarea poziției unui brand de nivel mondial într-o piață locală.

Exista puține produse care sunt în întregime universale. În realitate, organizațiile mari multinaționale trebuie să aibă o apreciere a pieței locale și a cerințelor fiecărui grup de consumatori, necesare pentru a reuși in piata respectiva.

 

În lumea corporatista, îmbunătățirile sunt adesea acoperite pe perspicacitatea directorilor de business, indiferent de denumirea pe care o au in acea organizatie. Desigur, companiile cauta sa angajeze talente cu o stare de spirit glocală.

 

Multe companii trebuie să se extindă pe piețele de dincolo de propriile lor granite, pentru afaceri durabile si cresterea profitului. Pentru a face acest lucru cu succes, este important să se țină cont de nevoile clienților, diferențele culturale și diferitele de eticheta de afaceri oriunde se afla.

De exemplu, modul în care vă desfășurați întâlniri de afaceri din Asia s-ar putea să difere de întâlnirile de business în Europa. Având înțelegerea globală eco-culturale putem face diferenta. Acest lucru implică faptul că având cunoștințe locale este un element cheie pentru a interacționa în mod eficient în cadrul economiei globale.

 

Check Also

Cum te pregatesti pentru intalnirea cu succesul?

In urma cu patru zile am descoperit intrarea secreta ca sa castigi mai mult si …

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *