Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Haterii Simonei Halep si haterii suporterilor ei

M-am ferit sa scriu in perioada turneului de tenis de la Roland Garros despre Simona Halep. Am incurajat-o din fata televizorului, a laptopului sau a smartphone-ului, depinde unde ma nimeream sa vad meciurile ei. Am incurajat-o si in discutiile avute cu colegii si prietenii mei.

Nu a castigat turneul, a pierdut in finala in fata pustoaicei Ostapenko. Simona Halep este o campioana, pentru ca a castigat turnee importante ca cele de la Madrid, Indianapolis, Roma, in total 15 turnee WTA si 6 ITF. Insa, pentru ca nu a castigat niciun turneu de Grand Slam si, mai mult a pierdut doua finale, amandoua la Roland Garros,  Simona Halep are si imaginea de eterna invinsa… Voi reveni in alta postare sa va detaliez de ce.

Suporterii, in special cei din Romania, s-au impartit ca de obicei in doua tabere, pro si contra, suporteri si hateri. In fond este treaba suporterilor sa isi sustina favoritii, sa ii urasca pe adversari si sa isi exprime dezamagirea cand echipa sau jucatorul favorit pierde. Nu asa se intampla si la fotbal, baschet, handbal sau alte sporturi?

Un punct de vedere adevarat este acela ca suporterii la suparare uita cata munca se afla in spatele unei finale pierdute. La fel cum in orice partida exista un invingator si un invins, asa e si in finala. Suporterii dezamagiti uita cati adversari a invins echipa care pierdut finala ca sa ajunga aici!

Cei care insa isi sustin favoritii chiar si cand pierd iau personal toate acuzele si astfel haterii Simonei devin haterii lor, adica haterii suporterilor lui Halep. Apar comentarii cu referire stricta la persoana: “Ma bucur sa vad ca esti asa de exigent, probabil ai aceleasi pretentii si de la tine.”

Un lucru apare inevitabil in viata noastra, fie ca esti de succes, fie ca stai degeaba: haterii si criticile!

Raportarea la astfel de oameni si lucruri e diferita, in functie de maturitatea si pasiunea fiecaruia. Pentru cei mai multi, neobisnuiti cu haterii si critica, reactia este de lupta, de combat, de a le spune ca nu e asa, de a comenta si de a gasi contra argumente. Pentru sportivii de succes, si numai pentru sportivi, in orice domeniu, criticile fac parte din viata lor, tot timpul se va gasi cineva, o persoana din o mie, care sa il critice. Veti vedea ca acestia vor comenta foarte rar sau deloc, iar daca vor fi intrebati parerea lor referitoare la o acuza sau un feedback negativ, acestia vor raspunde foarte calm si detasat.

Reactia pe care noi o avem in fata unui feedback negativ nu face altceva decat sa oglindeasca la ce nivel suntem noi si ce suntem noi! O reactie dura inseamna o lipsa de incredere. De asta top performerii, in sport si orice alta disciplina, nu reactioneaza dur! Au incredere in ei si sunt constienti ca ce fac ei, fac bine si nu au nevoie sa demonstreze prin alte mijloace (raspunsuri, reactii, articole, puncte de vedere). Ei sunt impacati cu ceea ce fac, asa ca nu conteaza ce zic ceilalti.

Asta trebuie sa invete si suporterii Simonei Halep, cand sunt atacati de hateri. Ati vazut cat de frumos si impacata cu ea a dat Simona interviul de la finalul partidei cu Ostapenko?

Simona Halep are milioane de fani. Daca sunt cateva mii de hateri, acestia nici nu conteaza: cateva milioane minus cateva mii, tot cateva milioane raman, ca un simplu rezultat matematic. Si pentru suporterii ei: cateva zeci de comentarii pozitive minus unul negativ raman in final tot catvea zeci de comentarii pozitive. Haterii Simonei Halep sau haterii suporterilor ei nici nu conteaza, nu-i asa?

sursa foto: wta.com

Check Also

De ce au barbatii amanta? De ce barbatii nu schimba des amanta? – partea a doua

Episodul 2 – Cum a ajuns cu voia ei Olivia amanta? Ieri v-am povestit cum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *