Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Inapoi la Scoala, nu Back to School

Iar incepe scoala! Iar ne prinde pe nepregatite, scolile inca nu sunt toate gata sa ii primeasca inapoi pe scolari si liceeni. Nici facultatile nu sunt gata, dar ele incep cu doua saptamani mai tarziu.

Mai exista oare bucuria inceputului de an scolar? Da, raspunsul este da pentru marea majoritate.

Cei mai multi se bucura ca incepe scoala. Sunt copiii pentru care parintii fac totul ca ei sa aiba o copilarie fericita. Au de toate, iPaduri, vacante in afara tarii si altele. Sunt copiii care merg la scolile private din Romania (Scoala Internationala Americana din Bucuresti, Cambridge School of Bucharest, International School of Bucharest, Liceul International de Informatica, Cambridge School of Bucharest, Scoala Internationala “Mark Twain”, Scoala Spectrum, Scoala Lauder-Reut), dar si multi copii care merg la scolile din invatamantul de stat.

Sunt insa si copii care se bucura ca merg la scoala sa invete, ca sa iasa din saracie, care se bucura ca merg la scoala, sau ca sa scape de munca fizica de acasa. Eforturile pentru intretinerea lor in scoala sunt destul de mari, nu au toate rechizitele, decat strictul necesar si poate nici macar acela. O parte din ei se bucura ca incepe scoala si pentru ca vor primi acel corn cu lapte…

Mai sunt copiii care nu merg la scoala, pentru care “si ce daca incepe scoala?” Si sunt destui de multi, analfabetismul oricum a crescut in Romania, si va mai creste si cu ei. Parintii lor nu au posibilitati, nu-i intereseaza sa ii inscrie la scoala, parinti care au greutati mari si/ sau care nici ei nu au invatat carte si s-au descurcat. Cum? Ce conteaza, nu au murit de foame.

Cam acestea sunt cele trei categorii de copii astazi, inainte de inceperea scolii.

Back to School a ramas doar o formula comerciala, de crestere a vanzarilor dupa ce banii clientilor au fost cheltuiti in concediile si vacantele de vara si inainte de Black Friday sau cumparaturile pentru Sarbatorile de Iarna (Craciun si Anul Nou).

Despre ce se invata si cum se invata in scolile din Romania, voi reveni intr-un alt articol. Pentru ca parerea mea e ca se face carte in Romania, si in scolile de stat si in cele private. Se face carte si in scolile care nu sunt de top. Trebuie sa ai noroc putin sa nimeresti intr-o clasa de copii care vor sa invete.

Despre cat de pregatiti sunt profesorii in scolile din Romania, aici e insa alta poveste. Libertatea si democratia care a ajuns in scolile din Romania, prost inteleasa, in care profesorul nu are voie sa il streseze pe elev, si despre aceste aspecte putem vorbi foarte mult.

Despre cat de mult invata copiii acasa, despre cat de mult se implica parintii in educarea copiilor in timpul petrecut acasa, dupa scoala, si acesta este un capitol special. Nu este de ajuns ca exista After School si ca platesc sume mai mici sau mari, rolul parintelui ramane foarte important. Nu poti cere rezultate bune copilului daca tu nu esti alaturi de el.

Incepe scoala! Tu cat de mult vrei sa inveti?

Check Also

De ce au barbatii amanta? De ce barbatii nu schimba des amanta? – partea a doua

Episodul 2 – Cum a ajuns cu voia ei Olivia amanta? Ieri v-am povestit cum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *