Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Noi ce vrem, daca Dodon vrea sa mute granita?

Actualul Presedinte al Republicii Moldova intr-un interviu din 2013 avea de atunci in cap sa mute granita… Putin, acum i-a cantat un pic in struna! ­čśë
Simt o durere si o frustrare zilnica, si probabil ca nu sunt singura, ori de cate ori vad cum romanii se divizeaza tot mai mult in ardeleni, moldoveni, munteni, olteni, pesedisti, liberali, batrani, tineri, frumosi si liberi, antenisti, 1, 2 sau 3, protevisti, asistati social, progresisti, corporatisti, lucratori la stat, functionari publici, etc
Oare nu realizam ca fara un plan si fara respectarea valorilor democratiei (chiar si atunci cand nu ne convine rezultatul) o sa ajungem un neam dezbinat, usor de manevrat si deloc important?
Cine ne credem noi, generatia asta? Cu ce drept dezbinam si distrugem valorile unui neam? Suntem cea mai egoista generatie. Cand nu ne convine ceva “ne luam jucariile si plecam”. Democratia nu inseamna asta in timp ce conducatorii nu se nasc asa.
Am ratat poate cel mai important moment (noi ca neam) si anume alegerile de acum cateva luni din Republica Moldova. Acum avem Rusia “la granita” si toate investitiile romanesti de peste Prut sunt echivalente cu zero.
A fost mai important pentru conducatorii romani sa lupte in alegerile din Romania decat sa transmita mesaje ferme peste Prut. Iar pentru noi e mai important sa ne divizam in grupuri si sa dam vina pe celelalte grupuri.
Nu avem niciun Leader care sa ne unifice…in timp ce cei mai multi care au influenta in presa si online vorbesc despre subiecte in masa care nu ne dau un scop comun, ci doar ne fac sa ne revoltam intre noi. Pana cand?

Pentru cei care zic ca statul roman nu a facut nimic / nu a avut forta economica sa faca ceva in Moldova, exemplific doar unele masuri care ne-au costat destul:

 • locuri in sistemul educational pt basarabeni (de cand ma stiu)
 • cetatenie romana (adica au devenit cetateni UE fara sa treaca prin greutatile prin care a trecut statul roman ca sa obtina acest statut)
 • gazoductul (va amintiti cand i-au pedepsit rusii pe moldoveni pt ca au facut guvern pro-european si au oprit gazul? Intre timp avem un gazoduct intre Ro si Md).
 • linia aeriana (LEA) de interconexiune a sistemelor energetice intre Republica Moldova si Romania pe segmentul Falciu-Gotesti (se suparasera rusii si au zis ca opresc si curentul… asa ca statul roman a facut asta)
 • Numai in 2014, Rom├ónia, statul roman a donat un numar de
  • 100 de microbuze ╚Öcolare,
  • 5 ambulan╚Ťe complet utilate pentru realizarea misiunilor SMURD,
  • 50 de autoturisme pentru administra╚Ťia public─â central─â,
  • nu mai stiu cate autobuze destinate unor institu╚Ťii teatrale.
  • sume importante au fost alocate pentru programe anuale dedicate ╚Öcolariz─ârii gratuite ├«n Rom├ónia, a tinerilor din Republica Moldova, ╚Öi pentru transferul de expertiz─â ├«n diverse domenii c─âtre autorit─â╚Ťile centrale ╚Öi locale, ├«n special pe teme relevante pentru integrarea europeana.
 • apoi am extins SMURD-ul nostru si la ei (bun sau rau cum il consideram noi, acolo nu era nimic), pentru ca degeaba am donat cele 5 ambulante, tot nu faceau fata,
 • sute de milioane de euro imprumuturi nerambursabile numai in ultimii ani, ca ajutor pentru ‘frati’
 • sute┬áde actiuni ale platformelor private (societati comerciale, ong-uri). Aici trebuie sarecunoasteti ca au avut de castigat si moldovenii nu numai privatii romani

Toate raman fara valoare in momentul de fata, nu-i asa?

Check Also

De ce au barbatii amanta? De ce barbatii nu schimba des amanta? – partea a doua

Episodul 2 – Cum a ajuns cu voia ei Olivia amanta? Ieri v-am povestit cum …

One comment

 1. Din pacate democratia de la noi se schimba la fiecare patru ani. Schimbarea nu se justifica insa din punct de vedere economic, de exemplu ­čśë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *