Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Simona Halep eterna invinsa si fanii ei din strainatate

A trecut ceva vreme de cand am pus punct sportului de performanta. A ramas doar sportul de intretinere.

Urmaresc in continure cu interes performantele si traseele sportive atat ale romanilor, cat si ale multor alti campioni internationali.

Nu pot sa spun ca ma identific cu ei, pentru nu am fost niciodata campioana internationala, dar cred ca uneori ii inteleg mai bine datorita trecutului meu de sportiv de performanta!

Imi doresc ca Simona Halep sa castige un turneu de Grand Slam atat pentru ea cat si pentru Romania. E cea mai buna reclama pentru tara.

Spania e mai cunoscuta pentru jucatorii de fotbal, de tenis (Nadal, Muguruza), de baschet (Pau Gasol) decat pentru Sagrada Familia de exemplu. Cand spui Portugalia primul lucru care iti vine in minte e Cristiano Ronaldo sau cand spui Argentina e Lionel Messi si Di Maria. Din ce in ce mai putin Diego Armando Maradona. Avem nevoie de eroi contemporani cu noi. De aceea Brazilia e acum a lui Neymar, nu a lui Pele!

In calatoriile mele pe patru continente, vorbind cu colegi, prieteni sau oameni de rand (la hotel, in taxi, in Uber, etc) cand le spun ca sunt din Romania, oamenii isi aduc aduc aminte dupa un minut dupa de search in memorie, de Hagi (al carui nume il pronunta corect – cu “gi”, nu cu “ghe”) si de nationala noastra de gimnastica! Ma intreaba ce face nationala de fotbal daca se mai califica la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia!

Nimic despre Cristina Neagu Messi din handbalul feminin, pentru performantele ei sunt strans legate de cele ale nationalei, handbalul fiind un joc de echipa. Nimic despre Simona Halep, pentru ca e locul 2 si nu a castigat niciun Grand Slam!

Va spuneam in postarea de ieri ca va voi povesti de ce risca Simona Halep sa aiba deja o eticheta care nu ii face mandrie si nici nu cred ca o caracterizeaza decat in acest moment, peste care trebuie sa treaca.

Ana Maria Branza spunea ca Simona Halep este “eterna invinsa” dupa a doua finala ratata de la Roland Garros. Probabil ca acest sentiment il are si Simona. Mi-aduc aminte si eu de cand eram sportiva de performanta, despre cat de amare sunt infrangerile in competitiile cu adevarat importante. Ana Maria Branza isi sustinea punctul de vedere, aducandu-si aminte de experienta ei de la Olimpiada de la Londra.

Simona Halep risca sa ne aducem aminte de ea ca “eterna invinsa”. Va ramane pentru noi romanii o ‘mare campioana’. Atat, doar pentru Romania! La nivel interntional, fara o victorie importanta, nimeni nu-si va mai aduce aminte de ea.

Personal am impresia ca fanii din toata lumea pe care-i are Simona Halep sunt de fapt romanii plecati in acele tari. Adica de fapt fanii din strainatate sunt tot romani.

Ma refer aici la oamenii de rand, la suporteri carora sa le placa sportul in general. Nu la cei din lumea tenisului sau carora le place tenisul.

Strainii de rand inca nu o cunosc pe Simona Halep. Si nici nu stiu de Romania prin Simona Halep.

sursa foto facebook

Check Also

De ce au barbatii amanta? De ce barbatii nu schimba des amanta? – partea a doua

Episodul 2 – Cum a ajuns cu voia ei Olivia amanta? Ieri v-am povestit cum …

2 comments

  1. Punem pariu ca tot o sa castige un Grand Slem anul asta sau cel mai tarziu anul viitor?

  2. Uiteca si dupa Wimbledon, Halep este in continuare eterna invinsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *