Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Top 21 tari in care merita sa traiesti pentru calitatea vietii

Sa vorbim despre tarile care au cea mai buna calitate a vietii. Aici trebuie sa luam in considerare tarile care au un echilibru bun intre viata profesionala si cea personala, accesul la asistenta medicala de calitate, educatie, infrastructura, precum si costul oportunitatii de viata si cariera.

Studiul a fost realizat de InterNations, cea mai mare retea de expati, adica oameni care traiesc si muncesc in strainatate. Mai exact, studiul a fost realizat cu ajutorul a 14300 de expati inscrisi pe aceasta platforma online. Acestia reprezinta 174 de nationalitati si care traiesc in 191 de tari. Ei au acordat note de la 1-7 pentru 43 de aspecte diferite ale vietii in strainatate.

Asadar, topul de mai jos reprezinta parerea strainilor care traiesc in aceste tari, nu si a localnicilor. Undeva e corect, pentru ca cei care citesc astfel de topuri sunt cei si-ar dori sa faca o schimbare.

Calitatea indicelui de viață a luat în considerare factori cum ar fi:

  • Opțiuni de petrecere a timpului liber
  • Fericirea personala
  • Calatorii & Transport
  • Sănătate și bunăstare
  • Siguranță și securitate

Iata top 21 tari in care merita sa traiesti:

21. Danemarca

Este tara cu cel mai mic numar de ore lucrate pe saptamana legal – 39 ore. Danemarca a fost mai sus in top, dar a mai scazut calitatea vietii cu privire la optiunile oferite pentru ingrijirea copiilor si din punct de vedere disponibilitate.

20. Ungaria

Vecinii nostri au urcat in clasament datorita costului relativ scazut de trai, dar si oportunitati de cariera numeroaase.

19. Finlanda

Șaptezeci și patru la sută dintre parintii expati din Finlanda apreciaza optiunile de invatamant pentru copiii lor. In plus, apreciaza si traiul sanatos din aceasta tara.

18. Ecuador

Tara a punctat in special pentru amatorii de calatorii de orice fel. Bariera lingvistica pare a fi un impediment major, pentru cei care doresc sa stea mai mult de cateva luni in aceasta tara.

17. Luxemburg

O tara obisnuita cu primele locuri, ocupa acum acest loc, datorita costului ridicat de trai, care lasa din ce in ce mai putini bani in buzunare la final de luna.

Pluseaza in continuare la oportunitatile de angajare, imprajurimile frumoase, educatie si asistenta medicala de inalta clasa.

16. Australia

Țara este considerata unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru traiul unei familii la inceput de drum, dar si pentru optiunile de educatie si invatamant in general.

15. Franța

Francezii au o medie de 41 de ore de lucru saptamanal si se situeaza in top pentru calitatea si accesibilitatea la o educatie foarte buna.

14. Portugalia

Această țară este considerată una din “destinatiile de vis” pentru expati, iar 91 la suta din respondentii care locuiesc acolo spun că sunt în general mulțumiți de viața lor.

13. Noua Zeelandă

“Cei mai mulți oameni au tendința de a îngrămădi mental Australia și Noua Zeelandă împreună – dar există câteva diferențe surprinzătoare în ceea ce privește viața expat în aceste destinații”, comenteaza InterNations.

Insa Noua Zeelandă scoreaza mai multe puncte atunci când vine vorba de asistență medicală, din cauza accesibilitatii mai mare.

12. Canada

Mediul înconjurător, senzația de bun venit, și săptămâna de lucru scurta a impulsionat țara în clasamentul din acest an.

11. Coreea de Sud

Tara s-a apropiat de top 10 datorita oportunitatilor de cariera si mediului favorabil de trai pentru viata de familie.

10. Elveția

În timp ce asistența medicală, educația, precum și capacitatea relativ rapida de a găsi un loc de muncă ajută Elveția sa fie in top 10, creșterea costurilor de trai menține țara pe locul 10.

9. Germania

Expatii, de orice natura si specializare sunt foarte populari in GERMANIA, si tara este foarte bine cotata in gasirea unui loc de munca. Doar locul 9 pentru Germania datorita standardelor generale de viata.

8. Singapore

Orașul-stat a căzut de pe prima pozitie pe locul al optulea în acest an din cauza creșterii costurilor de trai și, în principal datorita accesibilitatii asistenței medicale.

7. Republica Cehă

Tara a mizat pe expatii cu copii. Cei intervievati au fost foarte multumiti de costurile de ingrijire a copiilor. In plus, saptezeci și patru la sută au apreciat accesul usor la o educație foarte buna.

6. Malta

Tara se aseamana cu Marea Britanie la vreme si cultura locala. Scaderea de pe locul 3 pe 6 se datoreaza raportului munca vs timp liber. In aceasta subcategorie (munca vs timp liber), Malta se afla pe locul 20 in acest an!

5. Costa Rica

Vremea caldă și îmbunătățirile în categoria de limbă a ajutat la creșterea țării. Șaptezeci și nouă de procente, de asemenea, au spus ca se simt “acasă” în cultura locală.

4. Spania

O tara renumite pentru vremea buna a ajuns aproape de podium datorita usurintei de acomodare. Expatii au votat excelenta atitudinea localnicilor fata de straini, ceea ce face tara un loc minunat pentru a trai!

3. Japonia

Țară a crescut de la pozitia a șaptea la locul al treilea în acest an, în principal n infrastructurii de transport.

Expatii au apreciat si calitatea foarte buna a ingrijirii medicale precum si atmosfera de pace si liniste.

Curios pentru mine este diferenta de 5 pozitii dintre Japonia si Singapore, ambele tari fiind foarte scumpe.

2. Austria

Țara a crescut vertiginos la partea de sus a topului, datorită apei și a aerul curat, ceea ce i-a propulsat pe prima pozitie la asigurarea de sănătate & bunăstare.

Șaptezeci și doi la sută dintre respondenți au apreciat, de asemenea, infrastructura de transport ca fiind foarte buna.

1. Taiwan

Țară a crescut direct pe prima pozitie a clasamentului pentru calitatea de îngrijire medicală și de accesibilitate.

Taiwan s-a aflat pe prima pozitie a calitatii vietii in randul respondenților de sex feminin și în al doilea rând pentru bărbați.

Ceva comentarii referitoare la top?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *