Breaking News
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Tuturor ‘curvelor’ din corporatii

Subiectul asta despre “curvele” din corporatii nu este nou deloc, dar este destul de proaspat in mintea mea.

Una din prietenele mele m-a sunat intr-una din zile, suparata ca tocmai ce aflase ca la locul de munca, porecla ei era “Elsa”.

De ce? Pentru ca ea a fost considerata “Craiasa Zapezii”, iar in mod regulat se spunea desprea ea ca era (sau ca actiona) o “catea rece”. E un limbaj corporatist mai elevat!

Am fost suparata pentru ea…. la inceput!

Iata de ce:

  • In timpul universitatii a lucrat in doua locuri, a avut grija de mama ei care a fost destul de grav bolnava exact cat a tinut toata facultatea, iar la final a terminat amandoua primele din an
  • Anul trecut, a reusit sa fie promovata de doua ori in companie, pentru ca a reusit sa impuna pe piata un produs prin promovare si cresterea brandului cu (un enorm) 36% si a crescut vanzarile cu 27%
  • Sistematic de-a lungul carierei a fost in atentia headhunterilor care sistematic o ofertau
  • In plus se intampla sa cred ca are o inima de aur, lucru pe care i l-am spus de nenumarate ori

Dupa ce am incheiat convorbirea noastra, am stat si m-am gandit la ce am discutat.

O prietena cu aproape zece ani mai mare ca noi, care la locul ei de munca s-a multumit mereu cu performante slaabe, este de asemenea poreclita ‘curva’ sau ‘catea’ de catre colegii ei de servici!

Nepoata mea, care tocmai a implinit 16 ani, este adesea numita o “domnisoara autoritara”, atunci cand preda in week end lectii de dans modern sau o “catea bossy” de catre prietenii ei atunci cand prin atitudinea ei intimideaza alte fete.

M-am gandit apoi la Hermione Granger – cel / cea mai buna prietena a lui Harry Potter.

Sa nu uit sa va spun ca eu sunt fan Harry Potter, JK Rowling si Emma Watson. Pentru cei care macar au vazut filmele, va intreb: daca cumva s-ar scrie abia in zilele acestea prima carte Harry Potter, Hermiona ar fi descrisa ca avand o voce mai Bossy?

Sau daca personajul Hermionei ar fi un baiat, s-ar folosi “nerusinat” in loc de “comandant”? Nu uita ca sunt un mare fan JK Rowling, asa ca sa nu interpretati ca un atac la personajele din Harry Potter. Sunt pur si simplu curioasa!

De ce? La nivel global, femeile detin doar 24% din pozitiile de senior in business, si am auzit mult mai des “seful meu este o curva” sau “seful meu este o altfel de catea”, decat “seful meu este un nenorocit”.

Ar mai fi fost poreclita prietena mea “Elsa” sau “o catea rece”, daca ar fi fost barbat? Ma indoiesc de asta.

Mai degraba s-ar spune ca ar fi “un lider innascut” sau “ferm, dar corect”

Nu vreau sa scuz un comportament neadecvat sau rau, nici la femei, nici la barbati, pentru ca apoi sa-l numim “leadership”! Dar de prea multe ori femeile sunt acuzate pentru aceleasi calitati si comportamente, pentru care ii laudam pe barbati.

 

Trebuie sa inceteze!

Asa ca pentru toate femeile care aud la locul de munca din corporatie ca sunt “curve”, “catele reci”, sa stiti ca astfel de cuvinte sunt facute pentru a descrie calitati precum:

  • ÎNDRĂZNEŢ
  • INTELIGENT
  • CU TACT
  • CAMPION
  • EROU
  • LEADER

Pentru ca astea ar fi cuvintele folosite daca ar fi fost un barbat in locul tau!

Check Also

De ce au barbatii amanta? De ce barbatii nu schimba des amanta?

Episodul 1 – Cum a devenit Olivia amanta? Pentru cele mai multe femei e foarte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *